19:00

Alets IK

Referat: Kungsbacka City FC - Alets IK

Årets första trea på bortaplan!

Tingsbergsvallen i Kungsbacka var målet för gårdagen, dit Sennnans Buss tog oss på ett tryggt och säkert sätt. Dessutom på minuten i planerad tid. En fin matta och bra väder spetsade förutsättingarna till att vara nära nog perfekta.

Första halvlek är en ganska jämn historia där bollen befinner sig mycket i luften trots det fina underlaget. En kvart in så kommer KCFC runt på högerkanten, med ambitionen att slå ett inlägg skickar högerbacken in bollen, resultatet blir inget inlägg utan ett skott som med overklig bollbana sitter perfekt i bortre krysset utan chans för debuterande Tobbe att göra något åt. Vi lyckas dock kvittera ganska omgånde när Anton sätter dit bollen på passning från Emil. Havleken rullar på med böljande spel och stannar vid 1-1 i paus.

Vi har en del tankar och ideér om hur vi vill förändra vårt spel till andra halvlek men vi når aldrig riktigt dit vi önskat och KCFC har stor del av spelet, men likt första halvlek är bollen mest i luften och där gör Sebbe och Leon det bra genom att vinna det mesta och håller bollen borta från några större farligheter. Sista 10 minuterna hettar det till, och vi kan genom en snabb omställning på 3-4 pass hitta Emil i djupled, där gör han sällan några misstag och ledningsmålet är ett faktum. KCFC har en farlig chans att få till en kvittering men Tobbe och ribban håller bollen borta och tre riktigt sköna poäng får vi med oss hem.

Givetvis blir det Mcseger på bussen hem! Snabbmat och 3 poäng, vad kan man mer begära en torsdag i maj?